Lokalradion ringde och ville prata fjällbilder i morse. ”Anders Lif och Hollywood”… ja, vad gör man. All publicitet är bra publicitet, så jag pratade på. Sen cyklade jag iväg til invigningen av kulturreservatet i Geddeholm. På nya cykelvägen. Före Trådarängarna såg jag en våtmark jag aldrig tidigare sett, trots att jag bott i den här stan i hela mitt liv.
Framme vid grusvägarna på Geddeholm blev jag stående. Vad var detta?
Buskskvättan skrattade åt mig, en kärrhök seglade utom räckhåll och en ormvråk jamade. Jag svängde höger, kom till herrgården, lyssnade på invigningen, smet in och åt en tallrik soppa trots att jag inte var bjuden på kaféet som drivs av Göran och Ann-Christine Kihl. Irène Sangemark hjälpte till med serveringen. Kulturen söker sig nya banor.
Är inne på slutarbetet med boken om gamla Västerås. Har med en flygbild över Arosvallen. Här är en del av den, kolla in gamla huvudläktaren och Solberga handelsträdgård där Carlforsska ligger i dag.
Jag tvekade om årtalet. Mejlade Michael Elinder. Han vet allt: ”Ingen tvekan, bilden togs 1937.”
Maj-Britt Ljunggren har också en bild med i boken. Hon gillar mina barnbarn. Här är två bilder från sommaren som var, först Elliott, sen Alex.
Den blå trafikskylten med dubbelriktad vit pil är fascinerande!
Någon har utgått ifrån anvisningsmärket ‘Enkelriktad trafik’ och lagt till en pilspets till, åt vänster.
Vad vill man säga med detta? Dubbelriktad trafik??? Något sådant märke finns inte. Och vad skulle det ha för påverkan på mitt agerande? Ofattbart!
Jag föreslår en gissningstävlan om detta!
Och jag som vet väldigt lite om trafikskyltar fascineras av bilden på Alex tagen på den vackraste platsen på jorden.
Längtar dit så snart jag åker därifrån… men stränderna kring Mälaren är inte så dumma de heller, liksom de djupa svampskogarna.
Kul med flygfotot över Arosvallen. Där tillbringade jag många timmar såväl sommar som vinter under min skoltid i Väsreås´hal. 1942 var jag med och vann Kronprinsen pokal i fotboll, men det behövdes två finalmatcher. Den första spelade vi på Arosvallen och den slutade 3-3. Någon förlängning var det inte tal om, då planen var alltför dålig. ( november månad ) Omspel i Norrköping. 2-2 i full tid, men i första förlängningen gjorde vi två mål och höll resultatet matchen ut. Därmed vann vi pokalern för tredje året i rad!
Vintertid var det bandy och något ishockey som gällde. Då spelades matcherna utomhus, ja det kunde tom hända att vi fick skotta rinken först! Men i en match mella GUIF och KFUM på Mälaris, där jag stod i mål, förfrös jag fingrarna och efter det fick jag ägna mig åt handboll i stället. Men det är en annan historia.